Hírek


Beavatkozások múlt héten

2022-07-25 09:11:15

A lakiteleki, az orgoványi, az akasztói, a lajosmizsei, a kiskunhalasi és a mélykúti önkéntes tűzoltók beavatkozásairól adunk hírt.

Hatszáz körbála kapott lángra a Bács-Kiskun megyei Lakitelek és Tiszaalpár között, Árpádtelepnél, a 4625-ös út 49-es kilométere közelében. A tűz még több száz bálát veszélyeztetett, és egy erdő aljnövényzetébe is belekapott. A lángokat a szentesi, a ceglédi, a szolnoki, a kiskunfélegyházi, a kunszentmártoni, a szarvasi, a kecskeméti hivatásos, a tiszakécskei önkormányzati, továbbá a lakiteleki és az orgoványi önkéntes tűzoltók fékezték meg. Körülbelül kétszáz bálát sikerült elszállítani az égő bálák közeléből. Utóbbiakat felügyelet mellett égetik le, ezért munkagépekkel körbetárcsázták, majd másfél méter magas homokfallal vették körül az izzó bálákat. Az érintett szakaszon egy időre a vasúti és a közúti forgalmat is leállították, ám a korlátozásokat már feloldották.

Kétszáz hektáron ég a fenyves és vegyes erdő Kiskunhalas külterületén, a lángok a fák koronájába is belekaptak csütörtökön. Több mint száz tűzoltó küzdött a lángokkal, vízsugarakkal, homokkal, kéziszerszámokkal igyekeztek megfékezni a tüzet. A helyszínen voltak a kiskunhalasi, a kiskunmajsai, a kiskőrösi, a kalocsai, a kiskunfélegyházi, a bajai, a szekszárdi, a ruzsai, a kisteleki, paksi, nagybaracskai és a szegedi hivatásos, a soltvadkerti önkormányzati, valamint a kiskunhalasi és a mélykúti önkéntes tűzoltók is. (Fotó: Petőfi Népe/Baon.hu)

Erdő aljnövényzete égett Akasztón, mintegy ötszáz négyzetméteren. A kiskőrösi hivatásos és akasztói önkéntes tűzoltók a tüzet víz és kéziszerszámok segítségével eloltották.

Erdő aljnövényzete égett egy hektáron Lajosmizsén. A tűz egy melléképületbe is belekapott, a káresethez a kecskeméti hivatásos, a lajosmizsei önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak, eloltották a lángokat.

Vissza