Hírek

Beavatkozáson a szalkszentmártoni, a dunafalvi, a bácsalmási, és a katymári önkéntes tűzoltók

2022-05-31 15:54:00

Több önkéntes tűzoltó egyesület beavatkozásáról is hírt kaptunk.

Árokba hajtott és a tetejére borult egy autó hétfő délután Szalkszentmárton külterületén. A kunszentmiklósi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók láncfűrésszel eltávolítottak egy fát, hogy hozzáférjenek a kocsihoz, majd kerekeire állították, áramtalanították és drótkötél segítségével kivontatták az árokból a járművet. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Bács-Kiskun megye területén szerdán átvonuló viharral kapcsolatosan több mint negyven bejelentés érkezett. A tűzoltókat Vaskútra és Madarasra riasztották, ahol lakóházak tetőszerkezetét verte szét a jég, az épületek beáztak. A bajai, a nagybaracskai és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a bácsalmási önkormányzati, a dunafalvi, a bácsalmási, és a katymári önkéntes tűzoltók a rendelkezésre álló cserepekkel és fóliával állították helyre a megrongálódott tetőket.

Kunszentmiklós és Szabadszállás között az apaji csatornából egy szürkemarha nem tudott kijönni máj. 25-én.  Az esethez a Kunszentmiklós ÖTP és a Szalkszentmárton ÖTE érkezett ki. Az egységek az elfáradt jószágot egy mentőkötél és egy heveder segítségével felhúzták a meredek parton. Az állat annyira kimerült volt, hogy egy ideig lábra sem tudott állni. (fotó: Szalk ÖTE)

Kiscsala és Kecel között május 29-én egy személyautó árokba borult, az 54-es főúton teljes útzár mellett dolgoztak a mentők és a császártöltési önkéntes tűzoltók.