Hírek


Jelentős támogatást kaptak megyénk önkéntes tűzoltói

2019-12-09 12:53:26

A BM OKF pályázatán Bács-Kiskun megyéből 38 önkéntes tűzoltó egyesület és öt önkéntes mentőcsoport pályázott sikeresen.

Az egyesületek több mint harmincmillió, a mentőcsoportok pedig több mint kétmillió forint összegű támogatásban részesülnek. A tűzoltóeszközöket és -felszereléseket az egyesületek és mentőcsoportok a napokban vették át a Kecskeméti, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi, a Kalocsai és a Bajai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon. Ugyancsak ekkor kapták meg pályázati forrásból beszerzett eszközeiket a Bács-Kiskun megyei önkormányzati tűzoltóságok is. Az önkormányzati tűzoltóságok számára második alkalommal nyílt meg a pályázati lehetőség, amelynek célja az eszközfejlesztés támogatása, valamint a tűzoltóságok felszereltségének javítása.

A Magyarországon működő önkéntes tűzoltó-egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására országosan összesen 700 millió forintot, míg az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztési támogatására 225 millió forintot biztosított a központi költségvetés 2019-ben. A pályázati feltételeket sikeresen teljesítő megyei egyesületek működési költségekre, eszközbeszerzésre, szakmai tanfolyamokon történő részvételre, pályaalkalmassági vizsgálatokra, EDR-rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre pályáztak.

A tűzoltóságok és a megyei igazgatóság személyi állománya rendszeres szakképzéssel segíti az egyesületi tagok szakmai felkészítését. A pályázaton nyert mentő tűzvédelmi felszerelések az önkéntes tűzoltóságoknál közvetlenül szolgálják a megye lakosainak védelmét.

Tudósítás: BAON

Vissza